WhatsApp güvenlik ipuçlarıyla sohbetlerinizi korumaya alın

WhatsApp’ta yapacağınız birkaç ayarla, sohbetlerin sizin ve karşı taraf dışında kimse tarafından görülemeyeceğinden emin olabilirsiniz

WhatsApp hesabınızı hack’leyen ya da izinsiz bir şekilde mesajlarınızı okuyan bir kişi, hayatınıza dair birçok gizli bilgiye ulaşabilir.

Anlık iletişiminizi güvende tutmak ve istenmeyen sürprizlerle karşılaşmamak için WhatsApp’ta uygulayabileceğiniz güvenlik önlemleri söz konusu.

İKİ ADIMLI DOĞRULAMA ÖZELLİĞİNİ ETKİNLEŞTİRİN

Sosyal ağlar ve iletişim uygulamaları tarafından kullanılan iki adımlı doğrulama, güvenliğinize yeni bir katman ekliyor.

Bu özelliği etkinleştirmek için, WhatsApp uygulamasında Ayarlar > Hesap > İki Adımlı Doğrulama > Etkinleştir yolunu takip edebilirsiniz.

İki adımlı doğrulamayı kullanmak için 6 haneden oluşan bir parola oluşturmanız istenecek.

Sayılardan oluşacak parolanızın sizin için hatırlaması kolay fakat diğerleri için tahmin edilemeyecek bir birleşim olması önemlidir.

Parola oluştururken, doğum tarihiniz ya da ‘123456’ gibi tahmin edilmesi kolay ardışık sayılardan kaçınmanız tavsiye edilir.

İki adımlı doğrulama sayesinde, WhatsApp uygulaması telefonunuzda yalnızca bu parolanın girilmesi halinde açılacak.

BULUT YEDEKLEME ÖZELLİĞİNİ DEVRE DIŞI BIRAKIN

WhatsApp, tüm konuşmalarınızın bir yedeğini Google Drive ya da iCloud gibi bulut depolama servislerinde yedekler. Bu sayede, uygulamayı yeniden yüklerseniz tüm eski konuşmalarınız geri gelir.

WhatsApp güvenlik ipuçları, gizlilik, mahremiyet ayarları, dolandırıcılardan korunma yolları ve mesajlarınızı kimse okumasın diye yapılacaklar
Sorun ise yedeklenen bu mesajlaşmaların şifrelenmiyor olması. Bu da siber korsanların yedeklenen mesajlaşma kopyalarına ulaşabilme ve okuyabilme ihtimalini ortaya çıkarıyor.

Daha önce birçok Hollywood ünlüsü bulut servislerinde depolanan fotoğraflarının çalınmasıyla zor duruma düşmüştü.

Otomatik bulut yedeklemesini kapatmak için WhatsApp’ta izlemeniz gereken yol şu şekilde: Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği > Otomatik Yedekleme. Bu ekrandan sohbetlerin yedeklenmesini kapatabilirsiniz.

WhatsApp güvenlik ipuçları, gizlilik, mahremiyet ayarları, dolandırıcılardan korunma yolları ve mesajlarınızı kimse okumasın diye yapılacaklar

www.yenicag.info

1.2 K