Yarın Bakü’de Uluslararası Sempozyum düzenlenecek

23 Aralık’ta Bakü’de “Bölgenin geleceği: jeopolitik çağrılar ve perspektifler” isimli Uluslararası Sempozyum düzenlenecek.

Sempozyum, Yeni Çağ Medya Grubu, Azerbaycan Türkiye Evi ve Türkiye Azerbaycan İşadamları ve Sanayiciler Birliği tarafından organize edildi.

Sempozyuma Rusya, Türkiye, Kazakistan, Gürcistan ve Azerbaycan’dan uzmanlar, gazeteciler ve politikacılar katılıyor. Rusya’dan ünlü uzman Maksim Şevçenko, Orhan Cemal, Türkiye’den Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Kazakistan’ın eski Milletvekili Murat Abenov ve diğer konuklar Sempozyum için Azerbaycan’a geldiler.

Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, Sempozyumun amacının bölgemize dair önemli jeopolitik konuların, bölge ülkeleri arasında ekonomik ilişkilerin perspektiflerinin, aynı zamanda medya ve sivil toplumun bu konudaki rolünün müzakiresi olduğunu söyledi:

“Biz bölgede yaşanan olayları ve perspektifleri hem siyasi, hem ekonomik yönden değerlendirecek, bölgede medya ve sivil toplumun rolüne dikkat çekeceğiz.

Sempozyum bir gün sürecek. 24 Aralık’ta konuklar Fahri ve Şehitler Hiyabanlarını ziyaret ettikte sonra başkentimizi yakından tanıma imkanı elde edecekler.

www.yenicag.info

3.8 K