YAŞ toplantısı sona erdi: kuvvet komutanları değişti

Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. 4 saat süren toplantı sonrasında Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanları değişti.

Sivillerin katıldığı Yüksek Askeri Şura 4 saatlik toplantının ardından sona erdi. Şurada alınan karara göre Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanları değişti.

3 KUVVET KOMUTANI DEĞİŞTİ

Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak’ın yerine Orgeneral Yaşar Güler’in getirildiği belirtiliyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için ise Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün atanması bekleniyor.

DARBECİLER TARAFINDAN KAÇIRILMIŞTI

Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz darbe gecesi Moda Deniz Kulubü’nde katıldığı bir düğünden darbeciler tarafından kaçırılmıştı. Medyada Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Veysel Kösele’nin getirileceğine dair haberler yapılıyordu.

HULUSİ AKAR’LA AKINCI ÜSSÜ’NE GÖTÜRÜLMÜŞTÜ

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilen Yaşar Güler de, 15 Temmuz darbe girişiminde GenelKurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte Akıncı Üssü’ne götürülmüştü. Kara Kuvvetleri Komutanı olan Yaşar Güler’in, Orgeneral Hulusi Akar’ın ardından Genelkurmay Başkanı olabilmesi için önü açılmış oldu.

Resmi açıklamanın ilerleyen dakikalarda gelmesi bekleniyor.

Kaynak: haberler.com

Yenicag.Info

www.yenicag.info

1 K