Yeni Çağ gazetesi muhabiri Rüstem Gasımov TÜRKSOY Basın Ödülüne layık görüldü

2019 Türk Dünyası Kültür Başkenti Oş kentinde bu yılın sonuna kadar sürecek olan etkinliklerin resmi açılış töreni, Ahmatbek Suyunbayev Stadı’nda gerçekleştirildi.

TÜRKSOY üyesi ülkelerin bakan, milletvekilleri, diplomatik misyon temsilcileri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) temsilcileri, Türk dünyasının çeşitli bölgelerinden misafirler katıldığı törenin açılışını Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov yaptı.

Zengin Türk kültürünün dünyada tanıtılması ve yaygınlaştırılmasını sağlamak, kültürel faaliyetlerin geniş kitlelere ulaştırılmasına katkı sunmak amacıyla TÜRKSOY üyesi ülkeler ve diğer ülkelerde görev yapmakta olan, çalışmalar yürüten medya mensupları, kişi ve kurumlara TÜRKSOY tarafından geleneksel olarak TÜRKSOY Basın Ödülleri takdim edilmektedir.

Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Oş’ta 2019 yılı TÜRKSOY Basın Ödülleri sahiplerine takdim edildi. Bu yılki ödüle Azerbaycan`dan Yeni Çağ gazetesi muhabiri Rüstem Gasımov layık görüldü.

Rüstem Gasımov`un yanı sıra diğer ülkelerden de Tengrinews Haber Ajansı, Türkistan Gazetesi Redaktörü Dinara Jeldibayeva (Kazakistan), Kırgız Radyosu “Altın Kazina” Bölüm Müdürü Camila Mamatova, NTS Televizyonu Programlar Baş Editörü Nazira Kadıyeva, EITR Devlet Televizyonu EIFM Radyo Müdürü Taşdemir Caliyev (Kırgızistan), Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar , prodüser Laura Sati (Türkiye), Madaniyat ve Marifet Telekanalı (Özbekistan), Yoldaş Radyosu muhabiri Zuhra Arsayeva (Başkurdistan, R.F.), Kıbrıs Postası ve Güneş Haber gazetesi yazarı Gökhan Güler, Nogay Dausu Gazetesi (Karaçay Çerkes R.F.) ve Türkçem Dergisi Editörü Zeynel Beksaç (Kosova) de aynı ödüle layık görüldü.

2010 yılında İstanbul’da düzenlenen “Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları 10. Zirvesi”nde TÜRKSOY’un önerisiyle hayata geçen program çerçevesinde, 2012 yılından bu yana “Kültür Başkenti” bayrağını gururla taşıyan 2012 -Astana (KAZAKİSTAN), 2013 – Eskişehir (TÜRKİYE), 2014 – Kazan (Tataristan, RF), 2015 – Merv (TÜRKMENİSTAN) , 2016 – Şeki (AZERBAYCAN), 2017 – Türkistan (KAZAKİSTAN) ve 2018 – Kastamonu’nun (TÜRKİYE) ardından ilk kez projeye evsahipliği yapacak Kırgızistan’ın 3 bin yıllık kadim Türk şehri Oş, 2019 yılı süresinde Kültür Başkenti bayrağını dalgalandıracak ve Türk Dünyası’nın yeni buluşma noktasına dönüştü.

 

www.yenicag.info

1.2 K