Yıldırım: Bütün ülkelerin kaderi birbirine bağlı

Başbakan Binali Yıldırım, “Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, “Bütün ülkelerin kaderi, şöyle böyle birbirine bağlı. Dolayısıyla sorunların çözümüne birlikte kafa yormak lazım, birlikte çare üretmek lazım. Belirli ön yargılarla kapıları kapatmak, bir ülkeyi tasnif dışı yapmak, başka ülkelerle iş tutmak, bölgesel barışa da küresel kardeşliğe de hiçbir katkı sağlamaz.” dedi.

“Darbe ile ilişkili unsurlar devletten temizlenecek”

Başbakan Yıldırım, “Devlet içinde, yargıda, orduda, poliste, bürokraside yuvalanan ve bu darbe girişimi içinde olanlarla öyle veya böyle ilişkide olan bu unsurların da temizlenmesi bir ülkenin en doğal hakkıdır.” diye konuştu.

“İnsanlarımıza iyi bir iş imkanı oluşturmak her hükümetin görevi”

Yıldırım: “Bölgemiz ve ülkelerimizin huzuru için, istikrarı için, toplumsal barışı için yapmamız gereken şey; vatandaşımızın sesine kulak vermek, birlikte çalışmak. Tüm değişim unsurlarını dikkate alarak insanlarımıza çalışacakları iyi bir iş imkanı oluşturmak her hükümetin görevi olmalı.” dedi.

“Türkiye’nin karanlığa gömülmesinin önüne geçildi”

Başbakan Yıldırım, “15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde demokrasiye, özgürlüklere ve insan haklarına yapılmış en alçak, en ağır saldırıdır. FETÖ terör örgütünün ülkemizde asker içinde, bürokraside, yargıda, poliste, ticaret hayatında yıllardan beri yetiştirdiği, geliştirdiği sakat ruhlar, sakat kafalarla, aklını kiraya vermiş insanlarla, devletin tankını, uçağını, topunu, tüfeğini çalarak milletin üzerine doğrultması suretiyle, seçilmiş Hükümeti, seçilmiş Cumhurbaşkanını ortadan kaldırmak, ülkede bir darbe rejimi getirmek için başlattığı kalkışma, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Türk milletinin asil duruşu, silahlara karşı hayatını ortaya koymasıyla birlikte başarısız hale gelmiştir. Demokrasimiz kurtulmuştur, Türkiye’nin karanlığa gömülmesinin önüne geçilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Avrupa koalisyon ülkeleriyle yoğun bir çalışma içerisindeyiz”

Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye burada üstlendiği misyon itibarıyla bir yandan Suriye’de, Irak’ta ve Ortadoğu’da cereyan eden otorite boşluğundan kaynaklanan terör faaliyetlerinin Balkanlar’a, Avrupa’ya yayılmasını önlediği gibi bir yandan da Suriye’de kalıcı barışın tesis edilmesi için büyük bir gayret içindedir. Diğer partner ülkelerle İran’la, Rusya’yla Avrupa koalisyon ülkeleriyle yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Çünkü buradaki gerek Irak’ta, gerek Suriye’de, gerek Kudüs’te, Filistin’de her türlü istikrarsızlığın birinci derecedeki faturasını Türkiye ödüyor. Bu faturayı bunu ödüyoruz. Ama bunu Avrupalı dostlarımıza ödetmemek için büyük bir fedakarlık gösteriyoruz. Ege Denizi’nden, kara yolundan Avrupa’ya mülteci geçişlerini, günlük 3 bin, 3 bin 500’lerden sıfıra indirdik. Bütün bu fedakarlıkların görülmesini beklerken halen sitem dolu sözler; hala darbenin arkasındaki FETÖ unsurlarına, ülkemizi bölmeye çalışan PKK terör örgütü sempatizanlarına kucak açılması, onlara alan açılması, doğrusu bizi üzüyor. Bunu dostlarımıza hep söylüyoruz.” şeklinde konuştu.

“Hedefimiz ulusal genç istihdam stratejisi”

Yıldırım, “Eğitimi ekonominin ihtiyacı, toplumun talepleri doğrultusunda sürekli yeniliyoruz. Bu dönemde büyük önem verdiğimiz genç işsizliğin önüne geçmek için yeni hedefimiz ulusal genç istihdam stratejisi. Bu belge tamamlanmak üzere. Hükümet olarak istihdam alanındaki temel yaklaşımımız daha fazla, daha nitelikli iş imkanı oluşturmaktır. Burada çalışma barışı ve çalışanlarımızın huzuru bizim önceliğimizdir.” dedi.

“Çalışma barışı ve çalışanlarımızın huzuru, bizim önceliğimizdir”

Başbakan Yıldırım: “Hükümet olarak istihdam alanındaki temel yaklaşımımız; daha fazla, daha nitelikli iş imkanı oluşturmaktır. Burada çalışma barışı ve çalışanlarımızın huzuru, bizim önceliğimizdir. Bu amaca yönelik olarak bir yandan ekonomi büyürken, diğer yandan mevcut iş gücü potansiyelimizin niteliklerine uygun emek, alın teri ve istihdam dostu bir büyümeyi hedefliyoruz. İş gücü piyasasının daha etkin işlediği bir ortamda işsizliği kalıcı şekilde makul oranlara indirmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

www.yenicag.info

926