Yıldırım: Hollanda Başbakanı özür diledi- VİDEO

Başbakan Yıldırım, katıldığı canlı yayında, Hollanda Başbakanı Rutte ile kriz gecesi gergin bir telefon görüşmesi yaptıklarını, iki tarafın da sesini yükselttiği görüşmede Rutte’nin gözaltılar için sözlü olarak özür dilediğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Hollanda ile yaşanan gerilimde gelinen noktayı ve o gece yaşananları anlatan Yıldırım, Hollanda Başbakanı Rutte ile kriz gecesi sert ve seslerin yükseldiği bir görüşme yaptıklarını, Rutte’nin de gözaltılar için sözlü olarak özür dilediğini söyledi.

İşte Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları:

Orada Dışişleri Bakanımızın uçağının indirilmemiş olması yapılabilecek en uç noktadır. Üstüne Aile Bakanımıza yapılanlar işi koparmıştır. Bunun karşılığı aynı şekilde verilecektir. Bunun karşısında özür, sorumluların bulunması, orada köpeklerle saldırılan vatandaşlarımıza yapılanlara verilecek cevaplar konusu var.

“ZAMANI GELİNCE KARŞILIĞI VERİLECEKTİR”

Bundan sonrası izlenecek. Ve zamanı koşulları geldiğinde kaşılığı verilecektir. Ama bizim ne Avrupa ile ne Hollanda ile tamamen ilişkileri kesmek niyetimiz yok. Bunu biz yapmayız. Ama kaşılığını da veririz.

Bizim bölgemizin güvenliği, Avrupa’nın da güvenliğidir. Bu konuda biz 1 düşünürsek, onlar iki düşünmek zorundalar.
Hollanda Başbakanı ile konuşurken karşılıklı, o anın da etkisiyle seslerimizi yükselttik. O da sesini yükseltti, ben de yükselttim.

“YEMEK YİYELİM DEDİ DOĞRU”

O gece kriz tırmanınca biz açıklama yapmadan önce görüşmeyi arzu ettik. Kendisi de aradı görüştük birkaç seferde görüştük. O görüşme yapılan işin yanlış olduğunu ihtiva eden bir görüşmedir. Biz bu noktaya gelmesini istemiyorduk ama kendine göre haklı gerekçelerini sıraladı. İşin sonunda da oturalım yemek yiyelim diye bir laf da etti bu doğru

Büyükelçimiz şu anda zaten Türkiye’de ve şimdilik dönmeyecek.

“ÖZÜR DİLEDİLER”

Hollanda Başbakanı başkonsolos ve maslahatgüzarı gözaltına alındığı için sözlü olarak özür diledi.

TEK ADAMLIK TARTIŞMASI

İki tane mi cumhurbaşkanı seçeceğiz, tek adam seçeceğiz. Kılıçdaroğlu HDP ile çok haşır neşir olunca eş başkanlığa taktı kafayı. Mutlaka tek adam olacak ama arkasında millet oalcak. Sabndık geldi geldi, sandık gitti gitti. Onun kafasındaki diktatör ama diktatör seçimler gelmez. Padişahlık bitti. Bütün süreçlerde seçim var. 1950’den sorna Türkiye’de terleyerek yarışarak herkes iş başına geldi. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu sistem yürürlüğe girdikten sonra cumhrubaşkanlığı için bir fırsat doğdu. Bİraz daha gayret etse buna Evet dieybilir. Neticede ona da bir fırsat doğuyor. Kılıçdaroğlu durmadan kafa karılıklığı değişti. Çatıyor, sonra yumuşuyor. Kim akıl veriyorsa ona. Bir takım taktiklerle telkinlerle kampanya yaparsanız vatandaş sizin evvelki dönemlerinize bakar. Kılıçdaroğlu yeni yeni yöntemler meraklısı ise bir sosyal medyada bir kanal açsın orada videolar çekip yayınlasın bu da etkili oalbilir. Tavsiye ediyorum. Gerçi genç kuşakların işi ama öğrenmenin yaşı yok.

https://youtu.be/KcDau2Z0o8I

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

761