YPG ABD’ye sormadan DAEŞ’la anlaştı

Suriye’nin baraj kenti Tabka, DAEŞ’ın çekilmesiyle YPG’nin kontrolüne geçti.

Suriye’de Rakka’nın kuzeyinde bulunan ve büyük önem taşıyan Tabka, bölgede bulunan DAEŞ mensubu teröristlerin çekilmesiyle tamamen YPG’nin eline geçerken, YPG’nin DAEŞ ile yaptığı anlaşmayı ABD’ye danışmadığı iddia edildi.

Bölgede bulunan baraj nedeniyle kritik bir yer olan Tabka’nın alınması için yapılan anlaşmada, yaklaşık 70 DAEŞ mensubunun kenti güvenli biçimde terk etmesi de yer alıyordu. Buna karşın ABD güçlerinin kenti terk eden DAEŞ mensuplarını hedef aldığı öğrenildi.

“YPG İLE DEAŞ ANLAŞTI”

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’nin de bünyesinde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) stratejik Tabka kentini ele geçirmesine ilişkin ABD Savunma Bakanlığı’nca yapılan açıklamada, DAEŞ’ın Tabka’dan bir ‘anlaşma’ kapsamında çekildiği duyuruldu. Pentagon açıklamasına göre, 70 DAEŞ mensubu ile yapılan anlaşma çerçevesinde militanlar baraj çevresine yerleştirdikleri patlayıcıları kaldırdı, bütün ağır silahlarını teslim etti ve Tabka kentinde kalan bütün teröristlerini de geri çekti.

Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, koalisyon uçaklarının kaçan savaşçıları sivillere zarar vermeyecek şekilde hedef aldığını belirtti. Bu durum ABD basınında, ABD ile YPG arasında bir iletişim sorunu olabileceği yönünde yorumlanırken, Jeff Davis, teröristlerin Tabka’da güvenli bir biçimde ayrıldıktan sonra hedef alınmasının normal olduğunu ifade etti. The Wall Street Journal’ın haberine göre “Bu durum ABD’nin sahadaki müttefiklerinin yaptığı anlaşmalara ne derece uyduğunun sorgulanması”na neden oldu.

kaynak: haber7

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

1.4 K