Haftalık basın toplantısını düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerginliğe ilişkin sorulara yanıt verdi.
“Amerikalı meslektaşlarımızın kötü bir özelliği var. Önce eyleme geçiyorlar, bu eylemin sonuçlarını incelemeye ise sonra başlıyorlar. Ukrayna’da da Suriye’de de böyle oldu. Umarım Kuzey Kore konusunda olaylar çok daha farklı gelişir” yorumunda bulunan Zaharova, Washington’ı Pyongyang’a karşı güç kullanmamaları için de uyardı.
Zaharova, “Güç kullanılarak üzerinde iyi düşünülmemiş senaryoların uygulandığı pek çok örnek gördük. Bu örneklerin hangisi ‘happy end’ (mutlu son) ile bitmiş, gösterin. Gösteremezsiniz, çünkü öyle bir örnek yok” ifadelerini kullandı.
‘DEMEK Kİ ARTIK BUNUN İÇİN ÖDÜL VERİYORLAR’
New York Times’ın ‘Rusya’nın karanlık sanatları’ isimli yazı dizisi nedeniyle Pulitzer ödülüne layık görülmesine de değinen Zaharova şu ifadeleri kullandı: “New York Times’ın Moskova ofisindeki meslektaşlarımızı tebrik etmeden yapamayacağım. Ülkemiz hakkında yazı dizileri nedeniyle Pulitzer ödülüne layık görüldüler. Demek ki artık bunun için ödül veriyorlar. Bu, beni Rusya karşıtı propaganda kampanyasında Amerikan basınının nasıl bir rol oynadığı üzerinde düşünmeye itiyor. (Onlar) propagandanın gerçek katılımcıları, gerçek propagandacılar.”
New York Times, ABD Başkanı Donald Trump’ın kazanmasına yardımcı olmak için Rusya’nın seçimlere siber saldırılar ile müdahale ettiği iddialarını konu alan ‘Rusya’nın siber gücü ABD’yi nasıl işgal etti?’ başlıklı makaleyi de içeren ‘Rusya’nın karanlık sanatları’ yazı dizisiyle geçen hafta uluslararası habercilik dalında Pulitzer ödülünün sahibi olmuştu.
ABD’NİN AFGANİSTAN’DAKİ EYLEMLERİ İSTİKRAR GETİRMEDİĞİ GİBİ ÜLKEDEKİ DURUMA DA ZARAR VERİYOR
ABD’nin 13 Nisan’da Afganistan’da ‘tüm bombaların anası’ olarak bilinen GBU-43’ü kullanmasına ilişkin bir soruya yanıt veren Zaharova, şunları söyledi: “ABD’nin Afganistan’a yönelik eylemlerinin sistemli olmadığını defalarca söyledik. Bu eylemler, Afganistan’a uzun zamandır beklenen istikrarı getirmediği gibi bu ülkedeki duruma zarar veriyor. Maalesef, bunun böyle olduğunu gösteren kanıtların sayısı her geçen gün artıyor.”
‘YOGOSLAV KRİZİNDE, SİLAH AMBARGOSUNA HER ZAMAN UYDUK’
Öte yandan Rusya’nın 1991-1992 yıllarında Hırvatistan’a S-300 füzeleri gönderdiği yönünde Balkan basınında yer alan iddiaları yalanlayan Zaharova, “Yugoslav krizinin yaşandığı 1991-1995 yıllarında çatışan taraflara silah ihraç edilemeyeceği yönündeki bm ambargosuna her zaman uyduk” ifadelerini kullandı.
Kaynak: sputnik
Tr.Yeniçağ.Az