Dünya bu iddiayla çalkalanıyor: Askerin dokusunu pişiren ‘mikrodalga’ silahları

Güney Asya’da üretilen bir silahın düşman askerler üzerinde ilk kez denendiği ve büyük hasarlara yol açtığı ortaya çıktı.

Bir profesör, Çinli askerlerin Himalaya çekilişi sırasında onları şiddetli bir şekilde hasta ederek geri çekilmeye zorlamak için ‘mikrodalga’ silahlarını kullandığını iddia etti.

Mikrodalga silahlar, su moleküllerini aynı mutfak aleti gibi ısıtır, deri altındaki suyu hedef alır ve 0,6 mil mesafeye kadar hedefe artan miktarda ağrıya neden olur.

Çin, tartışmalı sınır boyunca silah ateşi yasağını ihlal etmeden Hint askerlerini bölgeden temizleyen manevrayı “güzel” bir şekilde gerçekleştirdikleri için Çin kuvvetlerini selamladı.

The Times’a göre silahların, en az 20 Hint askerinin ölümüyle sonuçlanan ve kayalar ve sopalar içeren ölümcül bir kavgadan haftalar sonra, Ağustos ayı sonlarında konuşlandırıldığı söyleniyor.

Silahların konuşlandırılmasından 15 dakika sonra “tepeleri işgal edenlerin hepsinin kusmaya başladı”

Çin kuvvetlerinin silahı kullanmaya karar verdiklerini, çünkü irtifanın Tibetli dağcılık uzmanlarından oluşan bir ekibe karşı savaşamayacak kadar yüksek olduğu belirtiliyor.

Eski bir anlaşmaya göre ateşli silahlar yasaklanmış olsa da, her iki tarafın birbirini suçladığı bir müdahalede Eylül ayında uyarı atışları yapılmıştı.

ABD de mikrodalga tipi silahlar geliştirmiş olsa da, Çin’in kullandığı iddia edilen silah dünyanın herhangi bir yerindeki düşman birliklerine karşı kullanılan ilk silah olabilir.

Kalabalık kontrolünde de kullanılması öngörülen silah, deri altındaki suyu, insanları bölgeden uzaklaştıran acı verici sıcaklıklara kadar ısıtarak çalışıyor.

Hissi, bir zamanlar tıp dergisinde sıcak bir ampule dokunmaya eşdeğer olarak tanımlanmıştı.

Radyasyona aşırı maruz kalma da baş ağrısı, mide bulantısı ve kusmaya neden olabiliyor.
Aletler, fırın türüne benzer bir etkiye sahip oldukları için ‘mikrodalga’ silahlar olarak biliniyor, ancak teknik olarak radyasyon mikrodalgalar yerine milimetrik dalgalar şeklinde.

2016’da başlayan bir dizi olayda Çin ve Küba’da gizemli bir şekilde hastalanan ABD’li diplomatik personele karşı benzer silahların kullanıldığına dair bazı şüpheler var.

Amerika’nın eşdeğeri olan ‘ısı ışını’ Aktif Reddetme Sistemi 2007’de açıldı ve Afganistan’a konuşlandırıldı, ancak görünüşe göre düşman birliklere karşı hiç kullanılmadı. Pentagon, onu “şu anda savaşan öldürücü olmayan silahlardan daha geniş bir menzile sahip ilk ölümcül olmayan, yönlendirilmiş enerjili, karşı personel sistemi” olarak lanse etti.

Silahın Himalayalar’da kullanıldığı haberi, Çin ve Hindistan’ın engebeli dağ sınırındaki gerilimleri azaltmanın yollarını tartıştığı sırada geldi.

Nükleer silahlı komşular, gerginlikler Haziran ayında ortaçağ tarzı ölümcül kavgalar başladığından bu yana on binlerce asker konuşlandırdı.

İki ülke 1962’de tam ölçekli bir savaş yaptı ve her ikisi de binlerce mil kare arazide hak iddia etmeye devam ediyor.

www.yenicag.info

359