Azerbaycan ve Kazakistan Başbakanları Aktau`da bir araya geldi

Azerbaycan Başbakanı Ali Esadov ve Kazakistan Başbakanı Askar Mamin Aktau`da TransCaspian Fiber Optic (TCFO) projesinin – Hazar Denizi dibi ile iki ülke arasında fiberoptik iletişim hattı inşaatının açılış törenine katıldılar.

Görüşmede Kazakistan Başbakanı Mamin, Kazakistan`ın Azerbaycan`la ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiğini bildirdi:

“Azerbaycan`la Kazakistan stratejik ortaktır. Dostluk ve karşılıklı işbirliği prensipleri, Kazakistan`ın ilk Cumhurbaşkanı, Elbaşı Nazarbayev, Azerbaycan halkının Ümummilli Lideri Haydar Aliyev ve sonraları Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından daha da sağlamlaştırıldı. Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev de, Elbaşı Nazarbayev`in siyasetini esas götürerek Azerbaycan`la ilişkilerin geliştirilmesine önem veriyor.”

Daha sonra Mamin ve Esadov iki ülke arasındaki ticaret, ekonomik, yatırım ve diğer alanlarda işbirliği konularını görüştüler.

TransCaspian Fiber Optic (TCFO) projesi

TransCaspian Fiber Optic (TCFO) projesi, Avrupa ve Asya kıtaları arasında telekomünikasyon koridoru oluşturacak. Proje, Hazar Denizi dibi ile 380-400 kilometre uzunluğunda kablo çekilmesi ile gerçekleştirilecek. Projenin 2021 yıl sonuna dek sonlandırılması planlanıyor.

Agil Bekir

www.yenicag.info

686