Bahçeli: İstisnasız Erdoğan'ı seçeriz

ANKARA – Partisinin grup toplantısında konuşan ve referandumda “Hayır” diyen herkesi, “şer ittifakı” olarak suçlayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Evet” gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

“Eğer Doğu Perinçek ve ‘hayırcı’ yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle ve istisnasız sayın Erdoğan’ı tercih edeceğimizi herkes bilmeli ve kafasına sokmalıdır.”

Daha öncesinde yaptığı pek çok açıklamada, başkanlık sistemine karşı olduklarını ve AK Parti’nin “bölücülerle bu sistemi” getirmek istediğini savunan Bahçeli, önünü açtığı referandum sürecinde “Evet”in savunmasını yaptı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, özellikle referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, başkanlık sistemine onay vermelerini, “MHP her türlü engelleme ve karşı saldırılara rağmen milletine hizmet etmenin gururuyla yoluna devam etmektedir” diye konuştu. Bahçeli, kendi söylemleriyle çelişen uygulamalarına rağmen, “siyaset ilkelerinin 48 yıldır değişmediğini” ileri sürdü.

Anayasa değişikliğine “fiili durumu sona erdirmek, millete danışmak” gibi argümanlarla parlamentoda savunan Bahçeli, referandum sürecinde de “Evet” diyeceklerini, “Anayasa değişikliği kapsamında yaptığımız değerlendirme ve evet kararımızın ağırlık merkezinde yoğunlaşan yakın tehditler bütünüyle hakim ve belirleyicidir” sözleriyle savundu.

Hayır diyen herkes şer cephesinde

Kendisine yönelik eleştirilerde bulunanları “şer cephesi” olarak tanımlayan ve neredeyse “Hayır” diyen herkesi de bunun içine koyan Bahçeli, şunları söyledi: “11 Ekim’den bu yana sadece bize vuruyorlar. CHP, HDP, FETÖ, PKK, DHKP-C, ÖDP, EMEP, Komünist Partisi, cumhuriyetten geçinen fesat yuvaları, kendilerine milliyetçi diyen bir takım güdükler MHP’ye saldırıyor. Niye evet diyormuşuz, size ne, size mi soracaktık? İcazeti sizden mi alacaktık. AKP’nin ve Cumhurbaşkanı’nın nasıl olur da peşine takılıyormuşuz. Kimsenin peşine takıldığımız yoktur, ancak Kandil ve Pensilvanya’daki yoklama kaçaklarının tepesine binip enselerinden tutacağımız günler yakındır.”

Erdoğan’ı seçeriz

Bahçeli ayrıca, bir süredir AKP ile ortak hareket eden Doğu Perinçek ekibini de, “Dün halklara özgürlük diyerek, orak-çekiçle poz vererek, ülkücülere pusu kuran Perinçekgiller neredeyse bize davamızı öğretip ülkücülük anlatacaklar” diye yüklendi.

Erdoğan ile Perinçek arasında seçim yapması halinde de Erdoğan’ı seçeceğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

“Bu ne arsızlık, densizlik, ahlaksızlıktır. Anayasa değişikliğine evet diyoruz ya ağrıları, sancıları bundandır. Eğer Doğu Perinçek ve ‘hayırcı’ yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle ve istisnasız sayın Erdoğan’ı tercih edeceğimizi herkes bilmeli ve kafasına sokmalıdır. Bunlar çılgına dönüp kudursalar da millet için ‘Evet’; devlet için ‘Evet’; Cumhuriyet için ‘Evet’; Türklüğün bekası için ‘Evet’ diyeceğiz. MHP dünkü sözlerini çiğnememiştir. Düşmanlarının bozgunun için ‘Evet’ diyoruz, CHP ve yanında hizalanmış terör konsorsiyumunu boşa çıkarmak için ‘Evet’ diyoruz. Kiralık gazeteci ve aydınlara hadlerini bildirip ‘Evet’ diyeceğiz.”

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

779