Bakü`de İlber Ortaylı`nın imza günü gerçekleştirildi

15 Nisan 2019 tarihinde Bakü Kitap Merkezi`nde (Baku Book Center) Tarihçi Profösör İlber Ortaylı`nın “Türklerin Kızıl devri” kitabının tanıtımı ve imza günü gerçekleştirildi.

Türkiye`nin Azerbaycan Büyükelçiliğinin himayesi ve TÜİB`in orginazatörlüğü ile ikinci defa Azerbaycan`da konuk olan İlber Ortaylı, Bakü Kitap Merkezi`nde azerbaycanlı okurlarla görüştü ve onlara “Türklerin Kızıl devri” kitabının ana konusunu açtı.

Daha sonra okurların sorularını cevaplayan Ortaylı, ona karşı olan yoğun ilgiden dolayı her kese teşekkürünü bildirdi ve Azerbaycan`da olmaktan memnunluk duyduğunu dile getirdi. Kitabın imza kısmına geçit alındıktan sonra İlber Ortaylı, okurlarla samimi ilişki doğrultusunda kitapları imzaladı.

Tanıtıma bir çok ünlü kişiler, Türkiye`nin Azerbaycan Büyükelçiliği temsilcileri, TÜİB başkanı Hüseyin Büyükfırat, Azerbaycan Halk yazarı Anar ve diğerleri de katılmıştılar.

Şunu belirtelim ki, bundan önce, 14 Nisan tarihinde İlber Ortaylı, Haydar Aliyev Merkezi`nde “Kafkas Tarihi” konusunda konuşma yapmıştı.

Agil Bekir

www.yenicag.info

1.4 K