Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu`nun yaptığı her iş hukuka aykırıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova`ya gitmek üzere geldiyi havalimanında basın açıklaması yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`le görüşmesinde hangi konuların elə alınacağına aydınlık getiren Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu`nun Batı Şeria ile ilgili açıklamasını nasıl değerlendirdiği yönündeki soruyu şöyle cevapladı:

“Netanyahu`nun yaptığı her iş hukuka aykırıdır. Bunların 48`den bu yana yaptıkları her şey yasadışıdır. BM`nin almış olduğu kararlara da aykırıdır. Amerika`yı arkalarına almak suretiyle bugüne kadar hep bu adımları atmışdır. Başkent meselesinde attıkları adımlarda da yine başı Amerika çekmişdir. Golan ile ilgili atılan adımlarda da, Batı Şeria ile ilgili adımlarda da bunu görüyoruz. Peki BM buna uymuş mudur, hayır. Ama sadece aynı takım elbiseyle, aynı gravatla çıkıp Amerika`da bir basın toplantısı yapmakla bu işi oldu bittiye getirmek istemeleri, yarın İsrail`de yapılacak seçim öncesi bir seçim yatırımı noktasından böyle bir adımın atılması ve Orta Doğuya maalesef yeniden karanlık gelecek hazırlanması kabul edilir bir şey değildir.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`le bu konuyu da masaya yatıracağını belirten Erdoğan, her zamanki gibi Filistin`in yanında olacaklarını açıkladı:

“Bugün bu ziyaretimizde masada olacak konulardan biri de budur. Kesinlikle Batı Şeria Filistin topraklarıdır və biz bugünedek nasıl Filistin`in yanında yer aldıysak, bundan sonra da yer almaya devam edeceğiz.”

Agil Bekir

www.yenicag.info

863