Ermenistan'ın Son Sabotajı

Son zamanlarda çeşitli araçlarla Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırında durumun daha da kötü olmasını amaçlayan Ermenistan bu kez daha bir sabotaj yaptı.

12 Ocak tarihinde Ermeniler tarafından hazırlanan bomba ülke sınırının Tovuz bölgesi civarında, birliklerin çatışma hattına yakın araziye pilotsuz uçuş aracından atıldı. Düşman bu tür geleneksel olmayan yöntemle hazırlanan bombalarla savunma hattının ön çizgisinde bulunan askeri bölüklerimize, özellikle de sınıra yakın yerleşim bölgelerinde yaşayan halka zarar vermeyi amaç edinmiştir.

Uluslararası normatif hukuki kurallarla kullanımı yasaklanan bu tür cihazların Ermenistan tarafından, özellikle Azerbaycan – Ermenistan devlet sınırında bilinçli şekilde uygulanması durumu daha da gerebilir, Azerbaycan’ı karşılık vermeye zorlayabilir ve böylece de üyesi olduğu askeri-politik kurumun diğer üyelerinin dikkatini bir kez daha kendine çekebilir. Azerbaycan Savunma Bakanlığı “olası herhangi çatışma ve onun sonuçlarıyla ilgili sorumluluk tamamen Ermenistan’ın cani askeri-siyasal rejimine aittir”-diyor.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

928