Gürcüstan vatandaşlarının AB'ye vizesiz girişi onaylandı- Fakat Tiflis'te kaygılar ortaya çıkmış durumda

Avrupa Birliği Konseyi, Gürcüstan’la vizesiz giriş yasasını onayladı.Konuya ilişkin açıklama AB Konseyi basın ve halkla ilişkiler biriminin internet sitesinde yayınlandı.

Anlaşma uyarınca Mart ayı sonundan itibaren biyometrik Gürcüstan pasaportu bulunan vatandaşlar “Yılın 180 gününün 90 gününde AB’nin herhangi ülkesinde vizesiz bulunabileceklerdir”- dendi. AB yetkilileri vizesiz giriş anlaşmasının “Gürcüstan-AB ilişkilerini geliştireceğine” vurgu yapsalar da Tiflis’te konuya ilişkin olarak ilk kaygılar belirmeye başladı.

Gürcü yorumcular “AB’deki aşırı milliyetçi tandanslı partilerin iktidara gelmeleri durumunda (örneğin Hollanda,İtalya,Fransa’da) Gürcüstan vatandaşlarına İsrail’in uyguladığı muamelenin aynısının uygulanacağını ve anlaşmaya rağmen kendi vatandaşlarının da AB’ye alınmayacağından duydukları endişeyi” dile getiriyorlar.

Gürcüstan ile İsrail arasında da 2014 yılında imzalanmış “Vizesiz gidiş anlaşması”na rağmen şimdiye kadar Gürcüstan vatandaşları İsrail’e vizesiz gidememekteler.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

754