İran’da yüz binlerden Trump protestosu: Amerika’ya ölüm

İran’da yüz binlerce gösterici “Amerika’ya ölüm” sloganıyla Trump’ı protesto etti. Hamaney Salı günü halka çağrı yaparak, İran’ın Amerikan “tehditlerinden” korkmadığını göstermek üzere gösterilere katılmalarını istemişti.

İran’da yüz binlerce gösterici bugün, ABD Başkanı Donald Trump’ın “uyarı verdiğini” söylediği dini yönetime bağlılığını göstermek için gösteri yaptı.

Tahran’da “Amerika’ya Ölüm” yazılı pankartlar ve Trump’ın kuklalarını taşıyan göstericiler, 1979 yılında ABD’nin desteklediği Şah’ı deviren İslam Devrimi’nin yıldönümünü kutlamak için başkentteki Özgürlük Meydanı’na yürüdü.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney Salı günü halka çağrı yaparak, İran’ın Amerikan “tehditlerinden” korkmadığını göstermek üzere gösterilere katılmalarını istemişti.

Trump yönetimi İran’ın 29 Ocak’ta yaptığı bir balistik füze denemesinin ardından bu ülkeye uyarı verdiğini ve gözetim altına aldığını açıklamıştı.

ABD ayrıca İranlı kişiler ve şirketlere de bazı yeni yaptırımlar getirdi. İran ise, ABD’nin itiraz ettiği füze programına devam edeceğini söylüyor.

Trump, İran’ın 2015 yılında altı büyük devlet ile yaptığı ve nükleer programına kısıtlama getirmesi koşuluyla bazı yaptırımlardan kurtulmasını öngören nükleer anlaşmaya da karşı çıkıyor.

Devlet televizyonu, Tahran gibi diğer kentlerde de milyonlarca kişinin devrim gösterilerine katıldığını ve hepsinde geleneksel Amerika ve İsrail karşıtı sloganlar atıldığını ve Amerikan bayraklarının yakıldığını duyurdu.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

737