“Karabağ’da zalim işgal devam ediyor” - Erdoğan’ın baş danışmanı

Ankara’da , 2018 Harekatı tarafından Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin ve Milli Ordusunun 100. yıldönümüne armağan olarak bastırılan, Azerbaycanlı yazar Zemfira Maharremli tarafından kaleme alınan “Karabağ Muharebesi – Zarif Taleler” adlı kitabın tanıtım programı düzenlendi.

Yeni Çağ Azerbaycan’ın haberine göre, Türk Tarih Kurumu ev sahipliğinde Azerbaycan Büyük Elçiliği, 2018 Harekatı, İlesam, Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen programa kitabın yazarı 2018 Harekatı kurucu üyesi Zemfira Maharremli’nin yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, MHP 24. dönem Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Azerbaycan Büyükelçiliği eğitim müşaviri Necibe Necibova, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, 2018 Harekatı Türkiye temsilcisi avukat Saide EKMEN , çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

SAİDE EKMEN : “2018 AZERBAYCAN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YILDIR”
2018 Harekatı Türkiye Temsilcisi Saide Ekmen “2018 Harekatı”nın kuruluşuna değinerek “2018 yılı Azerbaycan için dünya tarihine yazılan bir çok önemli olayları ile hatırlanacak bir yıldır.
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyetinin, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin kuruluşu ve Bakü’nün kurtuluşunun 100.yıldönümleri gibi tarihi kutlamalar yılıdır. Azerbaycan Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yıldönümünün tüm ülkede resmi olarak kutlanması konusunda sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 16 Mayıs 2017 tarihli kararname imzalamıştır. Bu kararnameye dayanarak, ülkenin siyasi, ekonomik, bilim ve kültür, akademik, hukuk ve diğer sahalarında tanınmış 100. kurucu üyenin teşebbüsü ile “2018 Harekatı” tesis edilmiştir. Harekatın vizyonu-ülkenin siyasi, bilim, akademik, kültür, hukuk sahalarında tanınmış simalarını bir değer etrafında toplayarak, Azerbaycan’ın tarihinin, kültürünün tanınması yönünde uluslararası ve yerel projelere imza atmak ve hayata geçirmektir. 2018 Harekatı kurucu üyemiz, Cumhurbaşkanı tarafından Tarakki madalyası ve Altın kalem gibi bir çok ödüllerin sahibi gazeteci yazar Zemfira Maharremlinin”Qarabağ müharibesi: Zarif taleler” kitabı Harekatımızın Azerbaycan Cumhuriyetinin ve Milli Ordusunun 100. yılına bir armağanıdır” diye belirtti.

“AZERBAYCANIN ÖZ TOPRAĞI KARABAĞ’DA HUKUKSUZ VE ZALİM İŞGAL DEVAM EDİYOR”
Karabağ bölgesinin uluslararası kuruluşların kararlarına rağmen, dünyanın gözü önünde Ermenistan tarafından işgaline göz yumulduğunun altını çizen Türkiye Cumhurbaşkanı başdanışmanı Yalçın Topçu ” Azerbaycan’ın öz toprağı Karabağ’da BM, AGİT ve MİNSK’e rağmen halen hayâsız, hukuksuz ve zalim işgal devam ediyor. 2018 Hareketi tarafından Azerbaycan Cumhuriyeti 100.yılı için bastırılarak armağan edilen ve gazeteci yazar Zemfira Maharremli Hanımefendi tarafından yazılmış ‘Karabağ Muharebesi – Zarif Taleler’ adlı eser Karabağ’ı konu alıyor. Bu vesile değerli yazar Zemfira Maharremli Hanımefendiye ve 2018 Harekati’ne şükran ve teşekkürlerimi sunuyor, Can Azerbaycan’ımıza kıyamete kadar hür ve müstakil olarak mutluluk ve refah içinde esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu.

“RAHATSIZ OLANLARA İNAT, KARDEŞLİĞİMİZİ DEVAM ETTİRMELİYİZ “
Azerbaycan ile Türkiye tarihin her döneminde beraber olduğunu vurgulayan Metin Gündoğdu “bu öyle bir birliktir ki; aynı evin içinde büyüyen, aynı beşikte yetişen, aynı değerleri paylaşan bir kardeşlik birliğidir. Milletvekili olarak parlamentoda, Yerli Düşünce Derneği olarak sivil toplum platformlarında, kardeşliğimizin ebediyen kuvvetli kalması için var gücümüzle çalışıyoruz. Biliyoruz ki bizim birliğimiz birbirimize kuvvet verir, bizim kardeşliğimizin kökleri derindedir. Kardeşliğimizden rahatsız olanlara inat, bu kardeşliğimizi devam ettirmeliyiz.”

“İSTİKLALE OLAN TUTKU MİLLETİMİZ İÇİN ORTAK NOKTALARDAN BİRİSİDİR”
Türk Tarih Kurumu Başkanı Refik Turan ise Türkiye-Azerbaycan arası ilişkiler için kullanılan “tek millet, iki devlet” ifadesine vurgu yaparak “bundan 100 yıl önce Nuri Paşa ve beraberindeki yiğitlerin Bakü’deki kardeşleriyle birleşip kazandığı Bakü zaferi Azerbaycan’ımızın istiklal mücadelesinin mihenk taşı olmuştur. Devletlerimiz istiklal mücadelelerini aynı dönemlerde vermişlerdir. İstiklale olan tutkunluk iki devletin tek milleti için ortak noktalardan birisidir” şeklinde konuştu.

“İKİ ÜLKE HALKININ ZEKİ, ÇALIŞKAN VE UYANIK OLMASI GEREKMEKTEDİR”
İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız Karabağ sorunun sadece Azerbaycan’ın değil bütün Türk dünyasının meselesi olduğunu ve yakın bir zamanda bu sorunun ortadan kalkacağından emin olduğunu bildirdi. “Bu konuda ve Türk dünyasının birlikte olması noktasında iki ülke halkının zeki, çalışkan ve uyanık olması gerekmektedir” diye belirtti.
Program çıkışında Maharremli konuşmasından sonra, kitaplarını imzalayarak katılımcılara hediye etti.

Sevil Ünal

Ankara

www.yenicag.info

8.4 K