Kazakistan Başbakanı Askar: “Kazakistan, Kırgızistan ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi özel önem veriyor”

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, “Kazakistan, Kırgızistan ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi özel önem veriyor.” dedi.

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e gerçekleştirdiği resmi ziyareti sırasında Kırgızistan Başbakanı Muhammedkalıy Abılgaziyev ile baş başa görüştü.

Mamin, “Çok taraflı bir biçimde işbirliği yaptığımız Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) formatına sahibiz ve iki taraflı ve çok taraflı işbirliğinin tüm yönlerinde iki taraflı ilişkilerin geliştirilmesi ile ilgili tüm güncel konular hakkında ortak bir anlayış bulduğumuzu söylemek gerekir.” dedi.

Kazakistan’ın bugün yapılacak Hükümetlerarasın Konseyi 8. Toplantısı’na özel önem verdiğine işaret eden Mamin, “Toplantı kapsamında ikili ilişkilerde güncel konuların geliştirilmesine yönelik ortak yaklaşımlar geliştireceğimizden eminim.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, geçen yılın ticaretin büyümesiyle tamamlandığı gerçeğine dikkat çeken Kazakistan Başbakanı, “Ancak aynı zamanda, ikili ticaretin gelişmesi için potansiyelin çok daha yüksek olduğuna inanıyoruz ve tarafımız için, ilgili belgelerin kabul edilmesinin gerekli olduğu tüm ilgili meseleleri dikkate almaya hazırız. Kazakistan, ortak gündemimizin tüm konuyla ilgili sorunlarının çözümüne tam olarak hazır ve hazır olduğundan, toplantının ikili ilişkilerin gelişmesine iyi bir ivme vereceğine inanıyoruz. Ve hükümetin karşılaştığı görev, ciroyu kısa vadede en az 1 milyar dolara çıkarmak.” ifadelerine yer verdi.

www.yenicag.info

721