"Kırgızistan halkının kültür birliğini korumak ve güçlendirmek çok önemli" - Kırgız Lider Ceenbekov

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, “Kırgızistan halkının kültür birliğini ve çeşitliliğini korumak ve güçlendirmek çok önemli.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Ceenbekov, Kırgız Cumhuriyeti Diyanet İşleri Devlet Komisyonu Müdürü Zayırbek Ergeşov’u makamında kabul etti.

Kırgızistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı, Müftü Maksatbek Hacı Toktomuşev ile Bişkek ve Kırgızistan Rus Ortodoks Kilisesi Piskoposluğu Başkanı, Piskopos Daniil’in de hazır bulunduğu toplantıda, kültür birliği ve çeşitliliği, 21 Kasım’da ülkede yapılacak olan uluslararası konferansa hazırlık konuları ele alındı.

Kırgızistan halkının kültür birliğini ve çeşitliliğini korumanın önemine dikkat çeken Ceenbekov, bireyin, toplumun ve bir bütün olarak devletin gelişiminde maneviyatın özel rolünü vurguladı.

Cumhurbaşkanı ayrıca dini hoşgörü fikirlerini aşılama ve toplumdaki uyumu güçlendirme gereğinin altını çizdi.

Müftü Toktomuşev ve Piskopos Daniil, ülke nüfusunun dinsel okuryazarlığını arttırmak için bölgelerdeki dinler arası diyalogu geliştirmenin önemli olduğunu dile getirdi.

Toplumda dinler arası uyum ve hoşgörünün güçlendirilmesi, radikalizm ve aşırılıkçılığın önlenmesi konuları da masaya yatırılan toplantıda ayrıca, Bişkek’in 21 Kasım’da ev sahipliği yapacağı “İslam ve Ortodoksluk, Dünya Dinleri” konulu uluslararası foruma hazırlık konuları hakkında Cumhurbaşkanı Ceenbekov’a bilgi verildi.

KABAR

www.yenicag.info

681