Kırgızistan ve Tacikistan sınırında çatışma: Kadınlar ve çocuklar tahliye edildi

Kırgızistan ile Tacikistan sınırında yine çatışma çıktı. Batken bölgesinin Kök Taş köyüne bağlı Dahma çiziminin kadınları ve çocukları bölgeden tahliye edildi.

Batken Valisi Akram Madumarov, KABAR Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Dahma çiziminin kadınları ve çocukları Kırgızistan ile Tacikistan sınırında çıkan çatışma sonucu bölgeden tahliye edildiğini söyledi.

Dün, 9 Ocak öğleden sonra Tacikistan’ın Semanyen köyü sakinleri Oş-Batken-İsfana karayolu boyunca ilerleyen bir Kırgız vatandaşının arabasına taş atmaya başladığını dile getiren Madumarov, şunları bildirdi:

“Tacikistan topraklarına bitişik bir site var. Olay gündüz gerçekleşti. Ve sonra, gece vakti yaklaşık 23:00 civarında, Tacikistan vatandaşları Kok Taş köyünün sakinlerinin evlerine taş atmaya başladılar. Tacikistan tarafından ilk silah sesi bilinmeyen bir kişi tarafından geldi.”

Batken Valisi, Tacikistan sınırına yakın bulunan Dahma köyünün sakinlerinin Kök Taş köyündeki okula tahliye edildiğini sözlerine ekledi.

Madumarov, “Bölgede sabah 08:00’de silah çatışmaları durduruldu. Şu an, Batken ve Sogdiy bölgelerinin başkan birinci yardımcılarının bir araya gelmesi bekleniyor.” diye konuştu.

www.yenicag.info

585