Londra'da terör: 3'ü saldırgan 10 kişi öldü, 48 kişi yaralandı

İngiltere Manchester’daki konser alanına düzenlenen terör saldırısının üzerinden 2 hafta bile geçmeden yeni bir saldırının hedefi oldu. Başkent Londra ‘da bir minibüs, Londra Köprüsü üzerindeki yayaların arasına daldı.

Saldırganlar daha sonra bir restorana gidip bıçakla müşterilere saldırdı. 8 dakika süren saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, 3 saldırgan polis tarafından öldürüldü.

İngiltere Manchester’daki terör saldırısının üzerinden 2 hafta geçmeden yine terörün hedefi oldu.

Başkent Londra’da dün gece 3 saldırgan araçlarını yayaların üzerine sürdükten sonra bıçaklı saldırı gerçekleştirdi. Terör saldırısında 7 kişi yaşamını yitirirken, 48 kişi de yaralandı. 3 saldırgan polis tarafından vurularak öldürüldü.
Londra Köprüsü üzerinde beyaz bir minibüs yerel saatle 22.00’de köprü üzerinde yürüyen yayaların arasına daldı ve daha sonra araçtaki 3 saldırgan Borogh Market’te bir restoranda bıçaklı saldırı gerçekleştirdi.

Saldırıda 7 kişinin öldüğünü ve 48 kişinin yaralandığını duyuran Londra polisi, Londra Köprüsü’nde yaşanan olayın yanısıra Borough Market ve Vauxhall’da yaşanan olaylara da müdahale edildiğini açıkladı.

İngiliz polisi, 3 saldırganın vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

Londra Köprüsü ve Borough Market’te 8 dakika süren terör saldırısı sonrası İngiliz polisi bomba ihbarı üzerine bölgedekilerin evlerini terk etmesini istedi.

LONDRA POLİSİ: ÜÇÜNCÜ OLAY BAĞLANTILI DEĞİL

Emniyet yetkilileri, Londra Köprüsü yakınlarındaki Vauxhall bölgesinde üçüncü bir olayın daha yaşandığını, olaya polis ekiplerinin müdahale ettiğini duyurmuştu. Fakat daha sonra yapılan açıklamada üçüncü olayın ilk iki saldırıyla bağlantılı olmadığı bilgisi verildi.

İNGİLTERE BAŞKANI MAY: TERÖR SALDIRI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

Olayla ilgili bilgi aldıktan sonra kısa bir açıklamada bulunan İngiltere Başbakanı Theresa May, “Olayı terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz” dedi. May, bu sabah acil güvenlik toplantısı yapacak.

Başbakan May’in Muhafazakar Partisi Londra’daki terör saldırısı sonrası seçim kampanyasını askıya aldığını duyurdu.

DIŞİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı’ndan İngiltere’de yaşanan saldırıya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, “Alçakça işlenen bu saldırıları kınıyoruz. Terörle mücadelede Birleşik Krallık’ı destekliyoruz. Nerede olursa olsun terörü lanetliyoruz. Ortak mücadeleyle terörü yeneceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Saldırıdan sonra May ile ABD Başkanı Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmede ikili, saldırıya ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

TRUMP: İNGİLTERE’NİN YANINDAYIZ

ABD Başkanı Trump’ın da danışmanlarından olaya dair bilgi aldığı öğrenildi. Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada “İngiltere’nin yanındayız” mesajı verdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İngiltere Başbakanı Theresa May’i telefonla arayarak, Londra’daki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini ilettiği bildirildi.

Beyaz Saray, Trump’ın May’le gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Trump’ın terör saldırısının ardından May’le telefonla konuştuğu belirtilerek, “Başkan, 3 Haziran’da Londra’da gerçekleştirilen vahşi terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletti.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: NTV

Yenicag.Info

www.yenicag.info

515