Merkel’den tepki çeken ‘mülteci’ açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, mültecilerin tatil amacıyla ülkelerine dönmesini eleştirdi.

Merkel, bir röportajda yaptığı açıklamada, ülkelerine tatil amacıyla giden mültecilere yönelik daha sert önlemler alınması gerektiğini belirtti. Welt am Sonntag’a röportaj veren Merkel, “Kişinin baskı gördüğü için ayrıldığı ülkeye tatile gitmesi kabul edilemez bir durum” derken, bu durumun mülteci meselesini yeniden değerlendirmek için bir neden olabileceğini söyledi.

Her ne kadar mültecilerin ülkelerine “tatil” amacıyla döneceklerine dair resmi bir bilgi olmasa da, konu bir süredir Alman medyasının gündeminde.

İlk kez geçtiğimiz yıl Die Welt gazetesi, ülkedeki bazı mültecilerin Suriye ve Afganistan gibi ülkelere gidip daha sonra Almanya’ya dönmelerini haber yapmıştı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden Martin Retsch, bu durumun çok sık görülmediğini açıkladı. Ancak bu konu, ülkedeki göçmen akınının sebep olduğu gerilimin bir yansıması oldu.

Merkel aynı zamanda, uyguladığı göçmen politikasından dolayı pişman olmadığını söyledi. Merkel’in iki yıl önce ülkenin kapılarını yüz binlerce mülteciye açması kararı partisi içinde ciddi anlaşmazlıklara sebep olmuştu.

Kaynak: timeturk

Yenicag.Info

www.yenicag.info

691