Nobel ödüllü Türk profesörün başarı formülü- Aziz Sancar Bakü'de  

Nobel ödüllü Türk profesör Aziz Sancar bugün Bakü Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti. Ünlü bilim adamı büyük bir içtenlikle tecrübelerini gençlerle paylaştı.

Açılış konuşması yapan Yunus Emre Enstitüsü Müdürü İbrahim Yıldırım değerli konuğu ve katılımcıları selamladı.

“Yunus Emre Enstitüsü olarak bir çok devlet adamı, bir çok bakan, bir çok siyasi lider ağırladık. Bugünse bilim dünyasına ismini altın harflerle kazıtmış, aynı zamanda mütevaziliği, vatan, millet sevgisiyle gönüllerde taht kurmuş Aziz Sancar’ı burada görmekten şeref duyuyoruz. Yunus Emre’yi çok sevdiğinizi de biliyorum, sizi Yunus Emre’nin ismini taşıyan bir enstitüde görmek gururverici.”

Profesör, tüm katılımcıları canı gönülden selamlayarak gönül ustadı Yunus Emre’ye olan sevgisinden bahsetti:

“Yunus Emreye olan sevgim kelimelerle ifade edilemez. William Shakespeare İngilizler için ne anlama geliyorsa, Yunus Emre de Türkler için aynı anlama geliyor. Üstelik Yunus Emre daha derin, daha değerli bir şahsiyet. Çok kitap okudum, çok yazar, çok şair tanıdım, ancak Yunus Emre gibisini görmedim.”

Gençlere tavsiyeler veren Aziz Sancar, başarısının sırrını şu sözlerle ifade etti:

“Bir şeyler söylemekle, hiçbir şey olmuyor, çalışmak gerek, çaba sarfetmek gerek. Sadece çok çalışarak başarı elde edebilirsiniz. Çabayla elde edilen başarıyı kimse inkar edemez. İster Amerika, ister Avrupa, isterse de dünyanın herhangi bir yeri olsun, kimse çalışkan insanın karşısında duramaz.”

Etkinliğe katılan milletvekili Ganira Paşayeva, ünlü bilim adamına olan büyük sevgisini anlattı:

“Küçüklüğümdün beri kimyacılara özel bir sevgim vardır. Çünki annem kimya öğretmeniydi. Hep Marie Curie’yi kendime örnek alırdım, çünkü Nobel kimya ödülü alan çok başarılı bir kadındı. Orta okulda kimya olimpiyatlarına katılırdım, hep şunu düşünürdüm: Neden hiç Nobel ödülü alan bir Türk yok? Bu yüzden de bu ödülü almayı her şeyden çok isterdim. Sayın Aziz Sancar, ben Nobel alamadım, önce kimya alanından uzaklaştım, daha sonra kendime tamamen farklı bir yol çizdim. Ancak bunun için kendimi kötü hiss etmiyorum, çünkü Nobel ödülünü almış bir Türk var artık. Aziz Sancar tüm önyargıları kırarak bu ödülü almayı başardı. Tüm dünyaya çalışarak her şeyin elde edilebileceğini kanıtladı.”

Milletvekili, profesör Aziz Sancar ve Yunus Emre Enstitüsü Müdürü İbrahim Yıldırım’a petrolla çizilmiş sanat eserleri taktim etti.

Görüşmenin sonunda Nobel ödülü Türk prof. dr. Aziz Sancar Yeniçağ’ın sorusunu cevapladı ve Azerbaycan hakkındaki izlenimlerini şu sözlerle dile getirdi:

“Azerbaycan ve Türkiye bir millet, iki devlettir. Hiçkimse bunun aksini söyleyemez. Bakü’yü çok beğendim, temiz ve güzel bir kent. Buradaki bilim ortamıyla da ilgilendim, bu alanda birçok çalışmalar yapılmış. Ancak bu çalışmaların sürekli olarak yapılması gerekiyor. Bir dizi ülkeden yanımda çalışan öğrencilerim var. Azerbaycan’dan da öğrencilerimin olmasını çok isterim.”

Yenicag.Info

www.yenicag.info

1.7 K