Patruşev Aliyev'in kabulünde: "Durum oldukça gergin"

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev’in öncülüğündeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasındaki ikili ilişkilerin siyasi, ekonomik, güvenlik, insani ve diğer alanlarda gelişmesinden memnuniyetini ifade ederek “Güvenlik konuları ile ilgili işbirliği genel ilişkilerimizin başarılı gelişmesinin temelini oluşturuyor” dedi.

Uluslararası güvenliğin güçlendirilmesi yönünde işbirliğimizin çok iyi düzeyde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, Azerbaycan ile Rusya’nın gerçekleştirdiği temasların ve bir çok konunun birlikte çözümünün büyük önem taşıdığını, mevcut durumda güvenlik alanında işbirliğinin daha da güçlendirilmesini gerektirdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev’in ülkemize ziyaretinin güvenlik alanında işbirliği, risklerin küçültülmesi, ülkelerimizin kalkınması ve halklarımızın refahının sağlanması gibi hedeflere ulaşmak için katkıda bulunacaktır.

Nikolay Patruşev öncelikle Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in samimi selamlarını ve en iyi dileklerini Cumhurbaşkanı’na iletti. Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri, Azerbaycan ve Rusya devlet başkanlarının ilişkilerin gelişmesindeki rolünün büyük önem taşıdığını ifade etti. İlişkilerimizin gelişiminde güvenlik konusunun büyük önemi olduğunu belirten Nikolay Patruşev, “Güvenlik temin edilirse ekonomik, kültürel ve diğer alanlarda işbirliğinin gelişiminde herhangi bir sorun olamaz” dedi. Bugün uluslararası durumun yeterince gergin olduğunu kaydeden konuk ziyareti sırasında Azerbaycan tarafı ile uluslararası ve bölgesel güvenlik konularının ele alınacağını vurguladı.

Sohbet sırasında karşılıklı ilgi uyandıran diğer konularda da fikir alış verişi edildi.

Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’e iyi dilekler için teşekkür etti, Petruşev aracılığıyla Rusya Federasyonu Başkanı’na selamlarını ve en iyi dileklerini iletti.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

820