Rus askeri uzman: Kürtler, Türkiye ordusuyla savaşta mağlubiyete mahkum  

Rus askeri uzman Andrey Frolov, Türkiye’nin Suriye’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nı Yeni Çağ Azerbaycan‘a değerlendirdi.

Frolov, Türkiye’nin DAEŞ’le mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlardan tecrübe kazanarak belirli sonuçlar doğrultusunda haraket ettiğini söyledi:

“Şu anda TSK’nın planlarıyla ilgili bilgiye sahip olmadan değerlendirme yapmak çok zor. Türkiye, Afrin operasyonuyla tam olarak ne elde etmek istediğini açıklamıyor.

Türkler, terörle mücadelede büyük tecrübe sahibi. Bu yüzden de Kürtler için durum oldukça karışık görünüyor. Türkiye, operasyon düzenleyeceği konusunda birkaç kez ciddi sinyaller vermişti, yani bu zaman içinde Kürtlerin hazırlık yapması için fırsat vardı. Onların DAEŞ’ten farkı var, yani açıkça silah elde etme imkanları mevcut. Ayrıca belirli bir savaş tecrübesi de edinmiş durumdalar.”

TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE DURULAMAZ

“Afrin operasyonunun Türkiye için kolay olacağını düşünmüyorum. Ama tarafların güç oranını kıyasladığımız zaman Türkiye’nin hedefine ulaşacağına dair hiçbir şübheye yer kalmıyor. Ne pahasına olursa olsun, Türkiye hedefine ulaşacaktır.

Zamanında Amerika, Almanya ve hatta Rusya da Kürtlere silah verdi. Ama her şeye rağmen onlar Türkiye ordusuyla savaşta Kürtler mağlubiyete mahkum. Böyle bir gücün önünde durmak mümkün değil.”

Uzman, ayrıca Afrin konusuyla ilgili Türkiye ve Rusya arasında belirli bir anlaşmanın olduğunu söyledi:

“Rusya’nın Suriye’de oluşturduğu hava saldırılarından savunma sistemlerinin imkanlarını pek de abartmamak lazım. Rusya, Suriye’nin hava mekanını saldırılardan koruyacak diye bir kaide yok. Yani Türkiye uçaklarına ateş açamaz.”

www.yenicag.info

1.8 K