Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan millete sesleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Huber Köşkü’nde yaptığı basın toplantısı ile millete hitap ediyor.

İşte o konuşmadan satır başları

16 Nisan 2017 anayasa değişikliğiyle ilgili sonuçların değerlendirmesine yönelik basın toplantısını ilk defa bu mekanda yapıyoruz. Bu mekan basın toplantısına ev sahipliği yapıyor. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bizleri televizyonları ve radyoları başında seyreden değerli vatandaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Referandum sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

1 MİLYON 300 BİN FARKLA KABUL EDİLDİ

Bugün yapılan anayasa değişikliği halk oylaması sonuçlarının, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Milletimiz bir kez daha farklı bir olgunluk içerisinde sandık başına gitmiş, hür iradesiyle TBMM tarafından kabul edilen anayasa değişikliği konusundaki görüşünü ifade etmiştir. Resmi olmayan sonuçlar, yaklaşık 25 milyon evet oyuyla ve 1 milyon 300 bin farkla anayasa değişikliğinin kabul edildiğini göstermektedir.

Oyunun rengi ne olursa olsun sandık başına giden milletimizin her bir ferdine teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye sandığına sahip çıktığı sürece önümüze çıkan her türlü sorunu aşabilecek kabiliyetteyiz. Bunu en son 15 Temmuz darbe girişiminde net bir şekilde gördük.

TARİHİ BİR REFORMU HAYATA GEÇİRİYORUZ

Bugün çok ciddi bir değişim kararının verildiği gündür. Hamdolsun zoru başardık ve milletimizin teveccühü ile tarihimizin en önemli reformunu hayata geçiriyoruz. Anayasa değişikliği paketi 18 madde olmasına rağmen köklü bir değişiklik getirmekte.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

519