Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bakü`de cuma namazı kıldırdı

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de cuma namazını kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Azerbaycan ziyaretinin ikinci gününde Azerbaycan’ın en büyük camisi “Haydar Camii“nde cuma namazını kıldırdı. Cuma hutbesinde Ali Erbaş, İslam dünyasında birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin Azerbaycan ile tarihin derinliklerine dayanan bir kardeşlik bağı olduğunu vurgulayan Erbaş, şu açıklamalarda bulundu:

“Derdi derdimiz, sevinci sevincimiz olan Azerbaycan ile tarihin derinliklerine dayanan bir kardeşlik bağımız vardır. Aynı inancın, tarihin, dilin, coğrafyanın, kültürün mensupları olarak bizler, tüm dünyaya ilim, hikmet, sevgi muhabbet taşıyan bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizler, aynı Rabbe, aynı peygambere, aynı kitaba inanan, aynı kıbleye yönelen kardeşler topluluğuyuz. Aynı idealler uğrunda bir araya gelen, aynı kültürden beslenen tek millet iki devletiz.

Sevgili Peygamberimiz bu hususta bizlere şöyle tavsiyede bulunmaktadır; ‘Müminlerin birbirlerine olan bağlılığı, birbirine kenetlenerek inşa edilmiş bir binanın duvarları gibidir.’ Biz, kardeş ülke Azerbaycan ile bir binanın yapı taşları gibi sevinçte ve kederde, varlıkta ve yoklukta her zorlu süreçte kardeşler olarak birbirimize sımsıkı kenetlendik”

Kardeşliğimizi ve birlik, beraberliğimizi yok etmek isteyenlere fırsat vermediklerini belirten Erbaş, “Unutmayalım ki, İslam toplumları olarak bizler, kendi aramızda beraberlik ve dayanışmayı güçlendirdiğimizde, imkanlarımızı birleştirerek ortak çalışmalarımızı geliştirdiğimizde coğrafyamızdaki birçok sorun kolayca çözülebilecektir. Güçlü ve müreffeh bir İslam dünyası aynı zamanda bütün insanlığın huzur ve güvenini de temin edecektir” ifadelerini kullandı.

www.yenicag.info

607