Türkmenistan ile BM arasında anlaşma imzalandı

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nda Türkmenistan ile Birleşmiş Milletler arasında “Yerel düzeyde kapsayıcı kalitede sosyal hizmetler sunarak sosyal koruma sisteminin iyileştirilmesi” konusunda anlaşma imzalandı.

Türkmen tarafından bu anlaşmaya Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov imzalarken, Birleşmiş Milletler adına BM Türkmenistan Daimi Koordinatörü Yelena Panova imzaladı.

Bu proje, sosyal hizmetler sisteminin daha da iyileştirilmesi ve bu alanda Birleşmiş Milletlerin kurumlarıyla yakın işbirliğinin sağlanması için aktif çalışmalar yürütülecek.

Proje, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin ulusal düzeyde uygulanmasını amaçlayan Türkmenistan Hükümeti’nin Birleşmiş Milletler ile ortak çalışmasının bir parçası olarak uygulanacak.

Türkmenistan küresel Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni benimseyen dünyadaki ilk ülkelerden biri. Ayrıca Türkmenistan’da, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri tamamen ulusal politikalara uyarlanmıştır ve şu anda, bu hedeflerin çoğu ülkede devam eden ulusal ve sektörel programlarına yansıtılmaktadır.

İmzalanan ortak program, Birleşmiş Milletlerin ilgili kurumları ile Türkmenistan’ın devlet ve sivil toplum kurumlarıyla işbirliğinin güçlendirilmesi ve genişletilmesi için yasal bir temel oluşturacaktır.

www.yenicag.info

546