Yunanistan’da Trump etkisi: Neo-Nazilik yükselişte

Yunanistan’ın önde gelen neo-Nazi hareketi Altın Şafak partisi Trump’ın ABD başkanı seçilmesinin kendilerine yeni bir enerji kattığını açıkladı.

Parti, Trump’ın bazı Müslüman ülkelere ABD’ye giriş yasağı getirmesinin partinin aşırı sağcı görüşlerinin “tasdik ediliği” anlamına geldiğini belirtti.

GÖÇMEN YASAĞI NEO-NAZİ PARTİ’YE YÜZLERCE DESTEKÇİ KAZANDIRDI

Yunanistan’daki aşırı milliyetçi kanat, “göçmen yaşağının” Altın Şafak partisine yüzlerce yeni destekçi kazandırdığını belirtti.

Ülke seçmeninin %10’unun desteğini alan ve bu haliyle Yunanistan’ın üçüncü partisi olan Altın Şafak partisi destekçileri “göçmen yasağı”na sokakta yaptıkları bir gösteri sırasında sloganları ile destek verdi

Altın Şafak Partisi’nin önde gelen isimlerinden Elias Panagiotaros gösteriler sırasında yaptığı açıklamada “Trump’ın izlediği politikalar bize yeni bir destek dalgası kazandırdı” dedi ve ekledi “Bu durum bizim yıllardır savunduğumuz milliyetçi ve vatansever politikalarımıza meşruiyet kazandırdı”.

“TRUMP’IN AÇTIĞI YOLDA İLERLEMELİYİZ”

“Trump’ın açtığı yolda ilerlemeliyiz” diyen Elias Panagiotaros sözlerine “Yunanistan’ın mültecilerin istedikleri gibi gelip kalacağı açık bir alan olmasına izin veremeyiz. Ülkemizi ve onun menfaatlerini herşeyin önünde tutmalıyız, aynı Trump gibi” ifadeleri ile devam etti.

“TRUMP EVRENİN MUHAFIZI: O DEVAM ETTİKÇE MÜLTECİ KARŞITLIĞIMIZ ARTACAK”

Altın Şafak partisi destekçileri, 31 Ocak 1996 tarihinde Türkiye-Yunanistan sınırındaki İmia adalarında düşen uçaktaki Yunan askerlerini anmak üzere Atina sokaklarını doldurdu.

Parti, Hitler’in Nazi partisinin bayrayığını andıran kırmızı ve siyah bayrakları ve meşalelerde Atina sokaklarında Türkiye ve mülteci karşıtı sloganlar attı.

Yunanistan’da artan mülteci karşıtlığı hakkında konuşan Elias Panagiotaros “Trump göçmen karşıtı politikalarında ısrar ve devam ettikçe buradaki karşıtlıkta da artış devam edecek” dedi.

“Trump, evrenin muhafızı” diyen Panagiotaros onun hakkındaki duygularını “O dünyanın süper gücünün başkanı. Onu sevin ya da sevmeyin, politikaları dünya genelinde tasdik ediliyor” şeklinde ifade etti.

kaynak: Timetürk

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

668