Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Uluslararası Dostluk ödülüne layık görüldü  

İstanbul’un Çıragan sarayında yapılan törende Cumhurbaşkanı Aliyev’in ödülünü Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu Masim Hacıyev aldı.

Yeni çağ’a ulaşan bilgiye göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İstanbul’un Çekmeköy belediyesinin çıkardığı Çekmeköy 2023 dergisinin Uluslararası Dostluk ödülüne layık görüldü. Cumhurbaşkanı Aliyev bu ödülü FETÖ’nün 15 Temmuz 2015’deki darbe girişimi sırasında Türkiye devletinin yanında yer almasından dolayı almaya hak kazandı. Ödül töreninde konuşan Çekmeköy belediye başkan yardımcısı ve Çekmeköy 2023 dergisinin Genel yayın yönetmeni Şahmettin Yüksel “Kardeş Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev,15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında tereddütsüz biçimde Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanında yer aldığı için biz bu ödülü büyük gurur ve kıvançla kardeş ülkenin Cumhurbaşkanı’na vermeyi kararlaştırdık” dedi.Cumhurbaşkanı Aliyev’in layık görüldüğü ödülü alan Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu Masim Hacıyev ise Çekmeköy’ün Ak Partili belediye başkanı Ahmet Poyraz’a ve Çekmeköy 2023 dergisine şükranlarını sundu.

Çekmeköy belediyesine Mart 2009’da yapılan ilk seçimden Ak Parti’nin adayı Ahmet Poyraz zaferle çıktı. 30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimde zaferini daha da pekiştiren Ahmet Poyraz sekiz senelik süre içersinde ilçeyi sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin ve dünyanın örnek yaşam merkezlerinden biri haline getirdi. Yaptığı kültürel etkinliklerle ön plana çıkan Çekmeköy belediyesinin bu alandaki çalışmalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan her türlü manevi desteği vermektedir.

Çekmeköy 2023 dergisi FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da hüsrana uğramış darbe girişimine ilişkin kısa metrajlı belgesel yarışması yapacaktır. Yarışmaya katılımın son tarihi 2 Haziran’dır.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

581