Eski CIA`cılar Trump`un peşini bırakmıyor: “Başkan Rusya`nın kontrolündedir”

ABD istihbaratı, Başkan Donald Trump’a karşı Rusya iddalarının bir kısmının doğru olduğunu belirledi.

Yeniçağ.Ru’nun haberine göre, ABD istihbaratı ilk kez Rusya’nın elinde Trump aleyhine belgeler olduğunu onayladı. CNN kanalında yayımlanan haberde bu bilgilerin dosyada yer alan telefon aramaları sayesinde tesbit edildiği belirtildi. İstihbaratçılar bununla ilgili detayları açıklamasalar da, dosyada yer alan telefon aramalarının gerçekliğini savunuyorlar. Aramaların zamanı, arama yapanların kimliği ve lokasyonu kesin olarak belirlenmiştir.

“Söz konusu telefon aramaları ile ilgili bilgilere devamlı istihbarat çalışmaları sonucunda ulaşılmıştır. İstihbaratçılar bazı yabancı vatandaşların, bizzat da Rusya hükumeti ile ilişkileri olan şahısların telefon aramalarını ele geçirmeyi başarmışlar. Bu aramaları yapmış şahıslardan bir çoğu Trump’la başkanlık koltuğu için mücadele veren Hillary Clinton aleyhine karalayıcı bilgilerin toplanmasına çalışmışlar. Bu detay istihbaratçılara Trump aleyhine dosyanın gerçekliğini yüksek eminlikle kabullenmelerine neden olmuştur”.

Ancak Beyaz Saray’ın sözcüsü Spiser bu habere sert şekilde değinerek “Bize göre, CNN’in böyle yalan haberleri çok iğrenç.” söylemiştir.

11 Ocakta “Buzz Feed” gazetesi Başkan Trump aleyhine 35 sayfalık dosya yayımlamıştır. Bundan sonra Trump CNN’i “yalan haber üreticisi” adlandırmıştı.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

1.1 K