KKTC`den AB`nin kararına tepki: "Adil olmayan, kabul edilemez bir durumdur"

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Avrupa Birliği’nin Akdeniz’deki doğalgaz çalışmaları nedeniyle Türkiye’ye karşı yaptırım kararı almasına, “Sorunun çözümüne katkı koymayan, adil olmayan, kabul edilemez bir durumdur” diyerek tepki gösterdi.

Burcu yaptığı yazılı açıklamada, “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) bütün ısrarlı uyarılarımıza rağmen, hidrokarbon faaliyetlerini tek yanlı olarak sürdürmeye devam edince, Kıbrıs Türk tarafına ve Türkiye’ye aynı şeyi yapmaktan başka bir seçenek bırakmamıştır” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ‘Ada’daki gerginliği düşürmek için Rumlara doğalgazda ortak komite kurma önerisi yaptığını hatırlatan Burcu, “Önerilerimiz henüz karşı tarafın değerlendirmesine açık bir durumdayken, beklentimiz AB’nin Rum Yönetimine bu önerilerimizi ciddiyetle ele alıp değerlendirmesini telkin etmesi yönündeydi. Bunu yapmayıp tam tersi olarak AB’nin Türkiye’ye karşı bazı yaptırım kararları alması sorunun çözümüne katkı koymayan, adil olmayan, kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Burcu, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bölgemizdeki gerginliğin azaltılmasına ve tıkanıklıkların aşılmasına yönelik arayışlar için çıkış yolu, cezalandırmaktan değil, diyaloğa dayalı hakkaniyetli bir işbirliğinden geçmektedir.”

www.yenicag.info

564