Mirziyoyev`den Aliyev`e zafer tebriği

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev`e tebrik mektubu gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Mirziyoyev, Aliyev`i 9 Şubat tarihinde gerçekleştirilen erken parlamento seçimlerinde Genel başkanı olduğu Yeni Azerbaycan Partisi`nin kazandığı zaferden dolayı tebrik etti.

Tebrik mektubunde şöyle diyor:

“Sayın İlham Haydar oğlu.

9 Şubat`ta Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi`ne istikrar ve demokrasi atmosferinde gerçekleştirilen seçimlerde Başkanı olduğunuz Yeni Azerbaycan Partisi`nin kazandığı zaferden dolayı içten tebriklerimi kabul edin.

Yeni parlamentonun faaliyetinin, Cumhuriyet hayatının sosyal-siyasi ve ekonomik alanlarda hızla ilerlemesine ve devletin uluslararası alemde saygınlığının artmasına yardımcı olacağından eminim.

Özbekistan ve Azerbaycan arasındaki stratejik işbirliğine dayanan çoktaraflı ve karşılıklı ilişkilerin birlikte göstereceğimiz çabalarla gelecekte de halklarımızın çıkarları için daha da sağlamlaşacağı şübhesizdir.

Fırsattan yararlanarak Size sağlık, aile sadeti ve işlerinizde başarılar, dost Azerbaycan halkına ise barış ve daimi gelişme diliyorum.”

Agil Bekir

www.yenicag.info

850