Rusya’nın Ermenistan’daki askeri üssünde tatbikat  

Rusya Silahlı Kuvvetleri Güney Askeri Bölgesi, Ermenistan’daki askeri üste görev yapan birliklerinin denetimi için geniş çaplı tatbikat başlattı.

Rusya, Ermenistan’ın Gümrü kentindeki askeri üssünde görev yapan birliklerinin teyakkuz durumunun denetlenmesi amacıyla, ‘alarm’ sinyaliyle geniş çaplı tatbikat başlattı. Tatbikata katılan askerler, ‘Kamhud’ ve ‘Alagyaz’ eğitim alanlarına konuşlandı.

Rusya Silahlı Kuvvetleri Güney Askeri Bölgesi basın idaresinden yapılan açıklamada, “Harekata katılan mekanize piyade, tankçı, keşif, topçu ve hava savunma birlikleri, zor taktik şartlarda hava saldırılarına karşılık verme, kar kaplı ve kaya birikintilerinin ulaşımı zorlaştırdığı ve zehirli savaş maddelerinin kullanıldığı arazileri, düşman birlikleriyle çatışarak aşma becerilerini geliştiriyor” denildi.

Açıklamada ayrıca, hava savunma birliklerinin, (başkent Erivan’ın güneyindeki) Erebuni hava üssünden Buk ve S-300 füze sistemlerinin, MiG-29 savaş uçaklarının ve Mi-8 helikopterlerinin desteği ile bölgedeki hava sahasının güvenliğini sağlayacakları ifade edildi.

kaynak: Sputnik

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

1.2 K