"Türkiye bu saldırının cevabını da misliyle vermeye de devam ediyor" - Cumhurbaşkanı Erdoğan

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye rejimi tarafından düzenlenen alçak saldırıya karşılığın misliyle verildiğini belirterek, İlk belirlemelere göre 30-35 civarında karşı tarafta Suriyeli, o ekibin içinde etkisiz hale getirilmiş vaziyette.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Suriye rejimi tarafından düzenlenen kalleş saldırıda şehit olan 4 askerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Aynı saldırıda 9 askerimiz de biri ağır olmak üzere yaralandı. Yaralılarımızın tedavileri şu anda hastanelerimizde sürüyor. Türkiye daha önceki saldırılar gibi bu saldırının cevabını da misliyle şu anda vermiş durumda, vermeye de devam ediyor.

Çok çok farklı bir şekilde orada gerek fırtına obüslerimizle gerekse havadan F16’larımızla şu anda belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor.

Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temin için yürüttüğümüz operasyonlarımızı yürütmekte kararlıyız. Bu tür alçak saldırılarla Türkiye’nin kararlılığını sınayanlar büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklardır. Bir kez daha şehitlerimize Rabbimden rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyorum.

Şu anda zaten harekat devam ediyor. Tespit edilen 46’ya yakın nokta sürekli operasyonun hedefleri arasında. Hedeflere 122 fırtına obüsü ve 100 havan mühimmatıyla atış yapılmıştır. İlk belirlemelere göre de 30 ila 35 civarında Suriyeli karşı tarafta etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Noktayı koymak yok, aynı şekilde operasyon devam ediyor.

www.yenicag.info

565