Ölüsü bile düşmanı korkutan Mübariz İbrahimov`un şehadetinin üzerinden 11 yıl geçti

Azerbaycan`ın Milli Kahramanı Mübariz İbrahimov`un şehadetinin üzerinden 11 yıl geçti.

Ölüsü bile düşmanı korkutmaya yetmişti!

“Azerbaycan halkı sapına kadar Türk; şehidinin ardından elbette gözyaşı döküyor ama birken bin olup yeniden vatanını savunmaya koşuyor korkusuzca, yiğitçe, kaltabanlığa sırt çevirmecesine, kanla nice kez yıkanmış bayrağını elinden düşürmemecesine.

Bu yiğitlerden biri de Mübariz İbrahimov’du. Yaşasaydı bugün 33 yaşında olacaktı ( – red); 7 Şubat 1988’de doğmuştu. Kalktı, babası Ağakerim’in elini öptü, Azerbaycan İçişleri Bakanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler Bölüğü’nde askerlik görevini yaptı, 2007 yılında terhis oldu, bir süre çalıştıktan sonra 2009’un Ağustos güneşini ardına alıp orduya koştu, uzman çavuş olarak, kendi isteğiyle Karabağ cephesine, sınır birliğine atandı.

Her delikanlı gibi onun da düşleri vardı elbet. Yuva kurmak, çoluğa çocuğa karışmak, huzur içinde yaşamak, özgürlüğüne kavuşmuş topraklarında, bayrağının gölgesinde, kulağında mübarek ezan sesiyle yaşlanmak bunlardan birkaçıydı. Nereden bilsin ilk gençliğinde şehit düşeceğini vatanı uğruna!

Mübariz, bunca yıldır süren tacizden, bir karış derken bir arşın derken kilometrelerle elden giden onca mübarek toprağına saldıranlardan kurtulmak istiyordu sadece. Onlar gibi yedi cetlerinin kökünü kurutmak, karılarını, yaşlılarını, bebelerini öldürmek gibi bir niyeti yoktu. Hele de sivillere saldırmak aklının ucundan dahi geçmezdi. Ama bitmeliydi bu hayatı cehenneme çeviren arsızlık, küstahlık, vurdumduymazlık, saldırganlık. Huzur istiyordu sadece; bir tutam huzur. Hem kendi için hem de milleti için! (Aziz ÜSTEL)

Tarih 19 Haziran 2010`du. Mübariz bir kimseye haber vermeden, arkasında sadece bir mektup bırakarak sınırı geçti. Kalbi Vatan aşkıyla çarpan İbrahimov, sadece bir şeyi düşünüyordu: Ermenilerin Azerbaycan Türklerine karşı yaptığı soykırımları, katliamları.

Ermeni sınır karakoluna giren Mübariz, burada soysuz Ermenilerle kahramancasına savaştı. Ermeniler korkularından ne yapacağını şaşırdı. Bu şaşkınlıkları onların Mübariz İbrahimov`un eliyle cehennemi boylamalarına sebep oldu.

Onlar bir Türk oğlu Türkün karşısında duramayacaklarını anlamıştılar!

Evet, bunu anlamıştılar ve Mübariz İbrahimov Şehadet mertebesine yükseldikten sonra da korkularından onun cesedinin ellerini ıkıca bağlama gereği duymuşdular.

Ve o gün geldi. Azerbaycan ordusu, 27 Eylül 2020`de başlattığı Vatan savaşını büyük Zaferle bitirdi, işgal altındakı toprakları Ermeni vandallarından kurtardı. Zaferin Çocukları, Mübariz İbrahimov`u da unutmadılar. İbrahimov`un şehid olduğu yere Azerbaycan bayrağı dikildi.

 

Agil Bekir

www.yenicag.info

2.6 K