Denizli’de Sivil Toplum ve Medya Buluşmaları gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) tarafından düzenlenen “Sivil Toplum Medya Buluşmaları” programı, Denizli’de gerçekleştirildi. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Melek Sözkesen Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Ticaret Odası işbirliğiyle birçok önemli isim ve kurum katıldı.

Programa Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Ahmet Uzun, Basın İlan Kurumu Müdürü Abdullah Güler, Denizli Dernekler Müdürü Sefa Altıntaş, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Güven, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve gazeteciler yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, TİMBİR Denizli Temsilcisi Haşim Nebioğulları’nın açılış konuşmasıyla devam etti.

Haşim Nebioğulları, konuşmasında, “Sivil Toplum Medya Buluşmalarının 4 ayağından biri olan Denizli programına hoş geldiniz. Türkiye’nin yüzyılında güçlü bir Türkiye’yi, sivil toplum kuruluşlarımızın ve en güçlü denetleme organı olan medyanın gücünü kabul ediyoruz. STK’ların ve medyanın projeler üreterek kendi ayakları üzerinde durabilmesini temenni ediyorum,” dedi. Nebioğulları’nın konuşmasının ardından, TİMBİR’in faaliyetlerine ilişkin hazırlanan kısa film katılımcılara izletildi.

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, açılış konuşmasında, “Denizli’den çok memnunuz, burada çok iyi ağırlanıyoruz. 30 yıldır sivil toplum kuruluşlarında görev alıyoruz ve milyonlara ulaşan bir sistem içindeyiz. Sivil toplum kuruluşlarının en büyük güç olduğuna inanıyoruz. Projelerimizi yereldeki temsilcilerimizle birlikte yürütüyoruz ve kesinlikle yerelde çalışmayı tercih ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Ahmet Uzun ise, “Sivil toplum ve medya, demokrasinin işleyişi için kritik kurumlar olup, bu iki kavram arasında güçlü bir ilişki kurulması gereklidir. Halkın bilinçlendirilmesi açısından büyük önem taşır,” dedi.

Denizli İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Sefa Altıntaş, “STK’ların sesini duyurabilmesi için medya çok önemlidir. Biz işbirliğini arttırma amacındayız ve tüm kuruluşlarımıza daha iyi hizmet için kendimizi sürekli yeniliyoruz,” diyerek, Türkiye’de 1141 dernek bulunduğunu ve Denizli’nin bu konuda 17. sırada yer aldığını belirtti.

Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Soylu, “İnternet medyasının şeffaf ve güvenilir içerik üretmesi son derece önemlidir. STK ve medya arasında ciddi çalışmalar yapılmaktadır,” dedi.

Panelde TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, “Kişisel Verilerin Korunması ve Telif” konusunu ele alırken, Pamukkale Üniversitesi Kurumsal İletişim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Eylin Aktaş “STK’larda İletişim”, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Soylu, “Sivil Toplum Kuruluşları Etkin Sosyal Medya Kullanımı”, Güvenli İnternet Medya Merkezi Başkanı Av. Cüneyt Altırparmak “Sivil Toplum Kuruluşları Basın, Medya İletişimi”, Gazeteci BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar ise “Sosyal Medya-İletişim” konularında sunumlar gerçekleştirdi. 10 dakikalık sunumların ardından program sona erdi.

Katılımcılar, sivil toplum ve medya arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen panelin verimli geçtiğini belirterek, bu tür etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.

www.yenicag.info

228