Deva Partisi lideri Ali Babacan sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Partimiz seçimlere kendi adıyla girme kararı almıştır” dedi. Babacan 6’lı masayla ilgili ” Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Ortak çalışma alanlarımızda katkı vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi’nin 2023 yılı haziranında yapılması planlanan seçimlere kendi adı ve kendi logosuyla katılacağını açıkladı.
“SEÇİMLERE KENDİ ADIMIZLA KATILACAĞIZ”
Babacan açıklamasında “Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun.” dedi.
Ali Babacan, haftalık değerlendirme toplantısında bu tweetinin sorulması üzerine şunları söyledi:
Bizim 6’lı masayla ilgili verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Ortak çalışma alanlarımızda katkı vermeye devam edeceğiz. Masadaki siyasi partilerin her biriyle işbirliğini genişletme yönünde irademiz var. 6 partinin ortak cumhurbaşkanı adayının niteliklerini geçen hafta toplantı sonunda tarif ettik. Bizim amacımız altılı masada ortak adayla tek adayla seçime girmek. Olur da altılı masada ortak aday konusunda mutabakat sağlanamazsa o zaman başka seçeneklere de bakılır.”
“6’LI MASADAKİ MUTABAKATIMIZA BAĞLIYIZ”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen yaptığı açıklamada “Logomuzun pusulada yer alması esastır. İttifak veya işbirliği alternatiflerine açığız. 6’lı masadaki mutabakatımıza bağlıyız.” ifadelerini kullandı.
LOGO MESELESİ
AK Parti ve MHP’nin ittifak kanununu değiştiren seçim yasası yürürlüğe girdikten sonra muhalefet partileri farklı seçenekleri tartışmaya başlamıştı. İttifakı, barajı aşma dışında anlamsız kılan yeni sistemle partiler aldıkları oya göre milletvekili çıkarabilecek.
Bu durumda yeni kurulan Gelecek ve DEVA partileri ile SAADET Partisi’nin belirlenecek bir partinin amblemi altında ortak listeyle Millet İttifakı içinde seçime girme önerisi konuşuluyor.
Mecliste anayasayı değiştirecek aritmetiği yakalamak için gerekirse bunun yapılması gerektiği savunuluyor. Birçok parti temsilcisi sahadan da bu yönde talepler geldiğine dikkat çekiyor ama burada yanıtlanması gereken bir soru olduğunu söylüyordu “Kim parti logosunu bırakmayı kabul eder?” Yeni kurulan partilerde, “İlk kez tartıya çıkacağız, o nedenle amblemi bırakamayız. Gücümüzü görmek isteriz” görüşü ağırlık taşıyor. Bu görüşe karşı ise, “Amblemi bırakmazlarsa Türkiye’yi bırakırlar. Bu durumda Millet İttifakı çoğunluğu sağlayamayabilir” değerlendirmeleri yapılıyor.
www.yenicag.info