Dünya Göçebe Oyunları’nın yedincisi Kırgızistan’da düzenlenecek
Türk ata sporlarının sergilendiği Dünya Göçebe Oyunları’na Kırgızistan yeniden ev sahipliği yapacak.
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek 2026 Sonbaharında 7. Dünya Göçebe Oyunları’nın açılış ve kapanış törenlerine ev sahipliği yapacak.
2014 yılından bu yana Orta Asya’daki geleneksel Türk sporlarının ve kültürünün yaşatılması amacıyla gerçekleştirilen uluslararası bu yarışmanın daha önceki ev sahipleri arasında Kazakistan (2024), Rusya, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye yer alıyor.
UNESCO himayesinde gerçekleşen organizasyon, göçebe halklarının kültürel mirasını ve sporlarını dünya çapında tanıtmayı hedefliyor. Atlı sporlar, güreş ve geleneksel oyunlar gibi çeşitli dallarda yarışmalar düzenliyor.
Dünya Göçebe Oyunları Sekreterliği Başkanı Nursultan Adenov tüm bakanlıkların temsilcilerinden oluşan organizasyon komitesi ile birlikte 2026 yılının eylül ayında başlayacak etkinlik için hazırlıkların şimdiden başladığını belirtti.
Oyunlar için 100 ülkeye davetiye gönderildi. Açılış ve kapanış törenlerinin 51 bin seyirci kapasiteli Bişkek Arena stadyumunda gerçekleştirileceği iletildi.
Adenov açılış töreninin ardından tüm spor ve kültür etkinliklerinin, gerekli altyapının halihazırda mevcut olduğu Issık Gölü Bölgesi’nde devam edeceğini de sözlerine ekledi.