Bakü’de, İslam İşbirliği Teşkilatı Çalışma Merkezi kuruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Çalışma Merkezinin vizyon ve hedeflerinin, Türkiye’nin politika ve stratejileriyle uyum içinde olduğunu söyledi.

Bakü’de, İİT Çalışma Merkezi Genel Kurul Toplantısı düzenlendi.

Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev’in ev sahipliğinde yapılan toplantıya İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha ve üye ülkelerden 20 bakan katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da toplantıda yer aldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda, Bakan Babayev, İİT Çalışma Merkezinin Bakü’de kurulduğunu ve faaliyete başladığını ilan etti.

Babayev, Merkezin başkanlığının Azerbaycan, başkan yardımcılığının ise Suudi Arabistan tarafından yürütüleceğini bildirdi.

“Çalışma Merkezinin vizyon ve hedefleri, Türkiye’nin politika ve stratejileriyle uyum içindedir”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, toplantıda yaptığı konuşmada, İİT Çalışma Merkezinin Bakü’de kurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Işıkhan, İİT Çalışma Merkezinin yalnızca sosyal politika alanındaki mevcut zorlukları ele almakla kalmayacağını, aynı zamanda inovasyon, araştırma ve en iyi uygulamaların yaygınlaştırılması için bir katalizör görevi göreceğine inandıklarını kaydetti.

Merkezin aynı zamanda fikirlerin ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı bilgi ve işbirliği merkezi olarak İİT üyesi ülkelerin ekonomik ve sosyal kalkınmasına da katkıda bulunacağını vurgulayan Işıkhan, “İİT Çalışma Merkezinin vizyon ve hedefleri, Türkiye’nin politika ve stratejileriyle uyum içindedir. İİT Çalışma Merkezi aracılığıyla deneyimlerimizi, en iyi uygulama örneklerimizi ve bilgi birikimimizi paylaşmak üzere diğer üye ülkelerimiz ile etkileşimde bulunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Birlik ve beraberlik ruhuyla, Merkezin hedeflerini gerçekleştirmek için el birliğiyle çalışmaya kararlıyız.” şeklinde konuştu.

Işıkhan, İİT’ye üye ülkeler arasında birlik, işbirliği ve karşılıklı desteğin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Güçlü ortaklıkların ve koordineli çabaların geliştirilmesiyle, karşılaştığımız zorlukların üstesinden gelebilir ve vatandaşlarımızın hayatlarında olumlu bir etki yapabiliriz.” dedi.

www.yenicag.info

416