Kırgızistan Cumhurbaşkanı: "Bölgesel girişimcileri desteklemeli, projelerini finanse etmelisiniz"

media-ads-468x60

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, ülkenin finans kuruluşlarını bölgesel kalkınmanın motoru olmaya çağırdı.

Devlet Başkanı, Rus-Kırgız Kalkınma Fonu Başkanı Erkin Asrandiyev’i, Garanti Fonu Başkanı Malik Abakirov’u, Ayıl Bankası Başkanı Baktıbek Şamkeyev’i ve RSK Bankası Başkanı Azizbek Omorkulov’u makamında kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, ülkenin finans kurumlarının başkanları proje finansmanı hacimleri ve 2019’un 7 ayı boyunca yumuşak kredi verilmesi hakkında bilgi verdi.

Finans kurumlarının başkanlarının raporlarını dinleyen Ceenbekov, bölgelerdeki girişimcileri ve ihracata yönelik işletmeleri aktif olarak desteklemeye, genç girişimcilerin kuruluşlarını finanse etmeye ve dijital teknolojiler yoluyla hızlı krediler vermeye devam etme gereğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı bir kez daha, nüfus ürünlerinin satışı için işleme işletmeleri oluşturmak ve popüler hale getirmek için finansal kaynakları ve fırsatları, bölgelerin kalkınmasına kanalize etme ihtiyacına odaklandı.

Ceenbekov, “Tüm bu önlemler, bölgelerin kalkınması için devlet politikası çerçevesinde uygulanmaktadır. Bölgemizin ve köylerimizin gelişiminin motorunu oluşturan, ülkenin ana finans kurumları sizsiniz. Bölgesel girişimcileri desteklemeli, aktif olarak projelerini finanse etmelisiniz.” diye konuştu.

Konuyla ilgili

media-ads-468x60

Döviz Hesaplayıcıwidget-title-icon

Veriler CBAR'dan alınmıştır: 24.03.2025

media-ads-160x600
media-ads-160x600