Aliyev ve Paşinyan Münih’te bir araya geldi

media-ads-468x60

Münih Güvenlik konferansı için Almanya’da bulunan Azerbaycan ve Ermenistan liderleri bir araya geldi.

Almanya başbakanı Olaf Scholz’un da bulunduğu görüşmede Aliyev ve Paşinyan, Ermenistan-Azerbaycan ihtilafını, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için atılacak adımları ele aldı.

Görüşmede, iki ülke dışişleri bakanları arasında normalleşme sürecini görüşmek üzere yakın gelecekte bir toplantı yapılmasına karar verildi. Ayrıca sınır belirleme komisyon toplantılarının devam edilmesi yönünde görüş birliği vurgulandı.

Taraflar, Aralık 2023’te yayınlanan deklerasyon ile “somut güven arttırıcı önlemler” almayı taahhüt etmiş, “ilişkilerini normalleştirme ve bir barış anlaşması imzalama niyetlerini” duyurmuştu.

media-ads-468x60

Döviz Hesaplayıcıwidget-title-icon

Veriler CBAR'dan alınmıştır: 24.03.2025

media-ads-160x600
media-ads-160x600